Τρίτη 8 Μαΐου 2018

Tο tweet του Τραμπ για το Ιράν «ροκάνισε» τα κέρδη στη Wall

Περιορίσθηκαν τα κέρδη στη Wall μετά την ανάρτηση του Ντόναλντ Τραμπ στο twitter ότι θα ανακοινώσει την απόφασή του για το εάν η Ουάσινγκτον θα αποχωρήσει ή όχι από τη διεθνή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν αύριο Τρίτη στις 14:00 (τοπική ώρα), 21:00 ώρα Ελλάδας.

Ο Τραμπ έχει απειλήσει ότι οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από τη συμφωνία, γνωστή ως Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης (ΚΟΣΔ), που είχε υπογραφτεί το 2015 η οποία επέβαλε περιορισμούς στο πυρηνικό πρόγραμμα της Ισλαμικής Δημοκρατίας με αντάλλαγμα άρση μέρους των κυρώσεων που επιβάλλονταν στη χώρα

To tweet του επηρέασε και τις μετοχές της ενέργειας που ήταν ο «οδηγός» της αγοράς.

Αναλυτικά, ο Dow Jones +0,39% στις 24.357 μονάδες, o S&P 500 +0,35% στις 2.672 μονάδες και ο Nasdaq στο +0,77% και τις 7.265 μονάδες.

Νωρίτερα ο Dow σημείωσε άνοδο έως 200 μονάδες.

Την Παρασκευή οι κύριοι δείκτες κατέγραψαν άνοδο άνω του 1% καθώς η μετοχή της Apple σημείωσε ρεκόρ μετά την είδηση ότι ο Warren Buffett αγόρασε 75 εκατομμύρια μετοχές της εταιρείας. Η μετοχή της Apple κατέγραψε άνοδο 0,72%.

Στη Wall Street έδωσε νωρίτερα ώθηση και η άνοδος των τιμών του πετρελαίου, με το αργό να καταγράφει υψηλό που δεν έχει παρατηρηθεί από τα τέλη του 2014. Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν λόγω των ανησυχιών γύρω από την οικονομική κατάσταση της Βενεζουέλας και το μέλλον της πυρηνικής συμφωνίας του Ιράν.


Πηγή: https://www.protothema.gr/economy/article/785397/to-tweet-tou-trab-gia-to-iran-rokanise-ta-kerdi-sti-wall/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.