Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

Ανακατάξεις στα σούπερ μάρκετ- Ο Μασούτης κατεβαίνει Αθήνα, εξαγόρασε την Προμηθευτική Πηγή: Ανακατάξεις στα σούπερ μάρκετ- Ο Μασούτης κατεβαίνει Αθήνα, εξαγόρασε την Προμηθευτική | iefimerida.gr

57 ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

Η βορειοελλαδίτικη αλυσίδα Μασούτης εξαγόρασε την Προμηθευτική/Φωτογραφία: Intimenews
Η βορειοελλαδίτικη αλυσίδα Μασούτης εξαγόρασε την Προμηθευτική/Φωτογραφία: Intimenews
Ανακατατάξεις στην αγορά του λιανεμπορίου φέρνει η κάθοδος της βορειοελλαδίτικης επιχείρησης Μασούτης στην Αθήνα μέσω της εξαγοράς της Προμηθευτικής.
Πενηντά επτά καταστήματα στον νομό Αττικής και περισσότεροι από 1.000 εργαζόμενοι που εντάσσονται στο δυναμικό της Προμηθευτικής Τροφίμων περνούν στα χέρια της αλυσίδας, που μέσω της εξαγοράς βάζει πόδι στην Αττική, ταράζοντας την αγορά του λιανεμπορίου.
Το τίμημα της εξαγοράς δεν έχει γίνει γνωστό ωστόσο η κάθοδος της βορειοελλαδίτικης εταιρείας στην Αττική, τη μεγαλύτερη αγορά στον χώρο του λιανεμπορίου, θα ανακατέψει την τράπουλα σε μία περίοδο όπου ο τζίρος των πωλήσεων ανακάμπτει. Πρόκειται για εξέλιξη που εντείνει τον ήδη οξυμμένο ανταγωνισμό στην αγορά μεταξύ των αλυσίδων σούπερ μάρκετ, που κορυφώθηκε μετά την ενσωμάτωση του δικτύου της Μαρινόπουλος στον όμιλο Σκλαβενίτη.
Η ανακοίνωση της Μασούτης
Τη μεγαλύτερη εξαγορά που έχει κάνει η εταιρεία στα 42 χρόνια της πορείας της είναι η συμφωνία με την Προμηθευτική αναφέρει η Μασούτης σε ανακοίνωσή της διαβεβαιώνοντας τους εργαζομένους ότι η μετάβασή τους στο νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς θα γίνει ομαλά και με τη διασφάλιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων.
Στην ανακοίνωσή της η Μασούτης αναφέρει:
Ανακοινώθηκε μια μεγάλη είδηση για το χώρο του λιανεμπορίου και κατ’ επέκταση και για την ελληνική οικονομία. H Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. εξαγόρασε την αλυσίδα καταστημάτων Προμηθευτική Τροφίμων Α.Ε. που βρίσκεται στο νομό Αττικής, με 57 σημεία πώλησης σε λειτουργία και 2 νέα που ανοίγουν με το πρότυπο σχεδιασμό καταστημάτων Μασούτης. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εξαγορά που έχει κάνει η εταιρεία στα 42 χρόνια της αναπτυξιακής της πορείας.
Η Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. μέσω του διευθύνοντος συμβούλου της, Γιάννη Μασούτη, είχε εκφράσει την επιθυμία για επέκταση του δικτύου Μασούτης στην Αττική υπό συγκεκριμένες συνθήκες οι οποίες είναι προφανές ότι βρέθηκαν και ευνόησαν μια επιτυχημένη εξαγορά.
Η Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. είναι market leader του κλάδου στην Βόρεια Ελλάδα. Διαθέτει δίκτυο καταστημάτων με 273 καταστήματα, 251 καταστήματα λιανικής και 22 καταστήματα χονδρικής Cash & Carry. Αναπτύσσεται γεωγραφικά σε όλους τους νομούς της Μακεδονίας, Θράκης, Θεσσαλίας, Ήπειρο, Φθιώτιδα, Αιτωλοακαρνανία, Εύβοια και τα νησιά Λήμνο, Λέσβο, Χίο και Θάσο. Για το 2017 το προσωπικό που απασχολήθηκε από την εταιρεία, στο σύνολο του ήταν 7.479 άτομα.
Τώρα, η Διαμαντής Μασούτης θα βρίσκεται και στην Αττική και την Άνδρο και θα δώσει την ευκαιρία στους καταναλωτές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν τα «ελληνικά και οικονομικά» σούπερ μάρκετ Μασούτης. Η διοίκηση της εταιρείας καλωσόρισε θερμά τους εργαζόμενους και τους διαβεβαίωσε ότι θα φροντίσει για την ομαλή μετάβασή τους στην αλλαγή εργοδοσίας, διασφαλίζοντας όλα τα εργασιακά δικαιώματά τους.
Η εταιρεία που διακρίθηκε για 7η συνεχή χρονιά ανάμεσα στις 10 πρώτες εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα υποδέχεται σε αυτό το ξεχωριστό περιβάλλον εργασίας, που λειτουργεί με σεβασμό και προτεραιότητα στο προσωπικό και τους καταναλωτές, τους 1050 εργαζόμενους της Προμηθευτικής Τροφίμων Α.Ε., για μια νέα πορεία στο χώρο.
Η εταιρεία διαθέτει ιδιόκτητο Logistics Center υψηλών προδιαγραφών με πολλές δυνατότητες που μπορεί να υποστηρίξει και αυτό το μεγάλο βήμα ανάπτυξης της εταιρείας. Επίσης, αναπτύσσει δίκτυο franchise με την επωνυμία «express market» με 245 μέλη σε όλη την Ελλάδα.
Το προφίλ της Μασούτης
Ο κ. Διαμαντής Μασούτης γεννήθηκε το 1941 στα περίχωρα της Θεσσαλονίκης και σε ηλικία 20 ετών εγκαθίσταται στη Θεσσαλονίκη και εργάζεται ως πωλητής.
Το 1969 αρχίζει να δραστηριοποιείται στο χονδρεμπόριο και το 1976 δημιουργεί το πρώτο σουπερμάρκετ στη Θεσσαλονίκη. Δύο χρόνια αργότερα ανοίγει το δεύτερο κατάστημα στη Θεσσαλονίκη και επικεντρώνεται στη λιανική.
Σταδιακά επεκτείνεται σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης. Η μεγάλη ανάπτυξη όμως αρχίζει από το 1999 όταν εξαγοράζει τις αλυσίδες Αφοί Μπίσκα και Δύο Αλφα με συνολικά 53 καταστήματα στη Θεσσαλονίκη και δύο χρόνια αργότερα την Αλφα Δέλτα με δίκτυο 39 καταστημάτων.
Σήμερα, η εταιρεία Διαμαντής Μασούτης με 272 καταστήματα, 250 σούπερ μάρκετ, 22 καταστήματα χονδρικής Cash & Carry, και ένα κέντρο αποθήκευσης και διανομής στο Καβαλάρι καλύπτει γεωγραφικά όλες τις περιφέρειες της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας, της Ηπείρου, τη Φθιώτιδα, την Εύβοια, την Αιτωλοακαρνανία και τα νησιά Θάσο, Λήμνο, Λέσβο και Χίο. Απασχολεί περισσότερους από 6.700 εργαζόμενους. To 2016 πραγματοποίησε τζίρο 800 εκατ. και καθαρά κέρδη 25 εκατ. ευρώ.
Η Προμηθευτική
Το 1981 ανοίγει στο Γαλάτσι ένα μικρό μαγαζί, στην οδό Εκάβης. Αυτό το μαγαζί έγινε επίσημα το 1984 το πρώτο από μια σειρά καταστημάτων supermarket με την επωνυμία Προμηθευτική. Σήμερα η Προμηθευτική διαθέτει 57 καταστήματα και ένα κατάστημα franchise, κυρίως εντός του νομού Αττικής.
Τη χρήση 1/7/2016 – 30/6/2017 ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 5,42% φτάνοντας τα 116, 7 εκατ. ευρώ. Η αλυσίδα απασχολεί πάνω από 1.050 υπαλλήλους και συνεργάζεται με 300 και πλέον προμηθευτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.