Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

1-2 για την Toyota με τον Alonso νικητή στο Spa – WEC (video highlights)



Η Toyota εξασφάλισε το 1-2 στον εναρκτήριο γύρο της Superseason για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής στο Spa, με το αυτοκίνητο του Fernando Alonso να κερδίζει.
Η #8 TS050 Hybrid που ο Alonso μοιράστηκε με τον Sebastien Buemi και τον Kazuki Nakajima πήγαινε από την αρχή για τη νίκη, με τη βοήθεια που είχε από το #7 αυτοκίνητο που αναγκάστηκε να ξεκινήσει από το pitlane.
Μέχρι τη στιγμή που η #7 Toyota ανέκαμψε στη δεύτερη θέση την τρίτη ώρα, το #8 ήταν ένα λεπτό μπροστά, παρά το ότι Nakajima έπρεπε να κάνει ένα επιπλέον pitstop καθώς οι ζώνες ασφαλείας του δεν είχαν στερεωθεί σωστά και στη συνέχεια είχε τετακέ La Source λίγο αργότερα.
Οι δύο Toyota είχαν διαφορά γύρω στο ένα λεπτό, μέχρι την εμφάνιση του αυτοκινήτου ασφαλείας αργά στον αγώνα που ήρθε μετά από μια μεγάλη συντριβή για τον Matevos Isaakyan στην #17 SMP Racing BR1-AER στην κορυφή της Eau Rouge στις πέντε ώρες του αγώνα.
Αυτό έφερε κοντά τα αυτοκίνητα, λίγο μετά από όταν ο Alonso πήρε το αυτοκίνητο από τον Nakajima για ένα τελικό διπλό stint, και ο Mike Conway ήταν στην επανεκκίνηση ακριβώς πίσω από το αυτοκίνητο του Ισπανού.
Ωστόσο, παρά το ότι ήταν εντός ενός δευτερολέπτου πίσω από τον δύο φορές πρωταθλητή της Formula 1, ο Conway δεν προσπάθησε ποτέ να περάσει και διέσχισε τη γραμμή 1,4 δευτερόλεπτα πίσω από τον νικητή Alonso.
Η Rebellion Racing πήρε την τρίτη και τέταρτη θέση στην πρώτη κούρσα για το ζευγάρι των νέων R-13-Gibson της Oreca, έχοντας αναδειχθεί ως η πιο γρήγορη από τις μη υβριδικές ομάδες.
Το #1 αυτοκίνητο των Andre Lotterer, Neel Jani και Bruno Senna είχε δύο επισκέψεις στα pit λόγω προβλημάτων αναμεταδοτών για να πάρει την τελική θέση στο βάθρο, δύο γύρους κάτω από τις Toyota, αλλά τελικά ανακοινώθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου ότι το αυτοκίνητο #1 είχε αποκλειστεί λόγω υπερβολικά φθαρμένου μπλοκ ολίσθησης, το οποίο βρέθηκε να είναι 1,2χιλιοστά κάτω από την ανοχή που επιτρέπεται από τους κανόνες.
Ο Thomas Laurent, ο Gustavo Menezes και ο Mathias Beche κατέκτησαν την τέταρτη θέση στο #3 αυτοκίνητο, το οποίο είχε μάχες με το #17 SMP για την τελική θέση στο βάθρο μέχρι το ατύχημα του Isaakyan.
Η ByKolles ENSO CLM P1 / 01-Nissan των Tom Dillmann, Oliver Webb και Dominik Kraihamer ήταν πέμπτη, τρεις ακόμη γύρους πίσω τις Rebellion, ενώ το #11 SMP αυτοκίνητο του Mikhail Aleshin και του Vitaly Petrov ήταν το τελευταίο της LMP1 στην έκτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.