Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

Bloomberg: Όλα τα μέτωπα ανοιχτά για τον Αλέξη Τσίπρα



«Η κυβέρνηση έκανε μεγάλο λάθος να παίξει το χαρτί της καθαρής εξόδου, δίχως σχέδιο για την ελληνική οικονομία στη μεταμνημονιακή περίοδο».


Ενώ σήμερα αρχίζουν οι εργασίες της Εαρινής Συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσινγκτον όπου αναμένεται να συζητηθεί το ζήτημα του ελληνικού χρέους αλλά και να αποτυπωθούν όλα τα σημαντικά τρέχοντα ζητήματα, όπως η ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης, το πρακτορείο Bloomberg αναλύει το πολιτικό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί στην Ελλάδα.
«Ο Τσίπρας παλεύει σε όλα τα μέτωπα» σχολιάζει το Bloomberg δίνοντας έμφαση στο γεγονός ότι την ώρα που η Ελλάδα ετοιμάζεται για την περιβόητη έξοδο έπειτα από οκτώ χρόνια προγραμμάτων διάσωσης (μνημόνια), η πορεία της οικονομίας αποτελεί την νούμερο ένα προτεραιότητα, εν μέσω πολλαπλών προκλήσεων στην εξωτερική πολιτική (οι διαπραγματεύσεις με την πΓΔΜ, οι αυξημένες εντάσεις με την Τουρκία, αλλά και οι συνολικότερες ζυμώσεις στην ασταθή περιοχή της Αν. Μεσογείου). 
Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών η ικανότητα του έλληνα πρωθυπουργού να αντιμετωπίσει ταυτόχρονα όλες αυτές τις προκλήσεις θα τεκμηριώσουν ή όχι το βαθμό σταθερότητας της Ελλάδας. Τις επιδόσεις του Αλέξη Τσίπρα και τις εξελίξεις στην Ελλάδα παρακολουθούν με ενδιαφέρον και προσοχή η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.
Το Bloomberg κάνει αναφορά στην κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας με την φυλάκιση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών και φιλοξενεί τις απόψεις αναλυτών, όπως του Θάνου Ντόκου από το ΕΛΙΑΜΕΠ, ο οποίος λέει ότι «αν και η πιθανότητα μίας εκούσιας κλιμάκωσης είναι συγκριτικά μικρή, υπάρχει ολοένα και μεγαλύτερη ανησυχία για ένα ”ατύχημα”».


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.