Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

Τραμπ: Απέχουμε πολύ από τον τερματισμό της κρίσης στη Βόρεια Κορέα

Να μετριάσει τις χθεσινές δηλώσεις του, χαιρετίζοντας την ανακοίνωση της Πιονγκγιάνγκ για τον τερματισμό των πυρηνικών δοκιμών, επιχειρή σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ. 

«Απέχουμε πολύ από έναν τερματισμό στη Βόρεια Κορέα, ίσως τα πράγματα να εξελιχθούν καλά και ίσως όχι – μόνο ο καιρός θα δείξει…Αλλά η δουλειά που κάνω τώρα θα έπρεπε να έχει γίνει πολύ καιρό πριν!», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter.

«Δεν παραχωρήσαμε τίποτα και δέχτηκαν την αποπυρηνικοποίηση (πολύ καλό για τον κόσμο), το κλείσιμο των εγκαταστάσεων και τον τερματισμό των δοκιμών», έγραψε ο Τραμπ, απαντώντας στα σχόλια ενός δημοσιογράφου του τηλεοπτικού δικτύου NBC News.


Χθες, στο άκουσμα της ανακοίνωσης του Κιμ Γιονγκ Ουν, ο Ντόναλντ Τραμπ εκδήλωσε αμέσως την ικανοποίησή του, κ άνοντας λόγο «μια πολύ καλή είδηση για τη Βόρεια Κορέα και τον κόσμο».

«Μεγάλη πρόοδος! Αδημονώ για τη Σύνοδο μας», συμπλήρωσε ο Τραμπ μέσω Twitter.


Ο Κιμ Γιονγκ Ουν, στο μήνυμά του, ανακοινώνοντας τον τερματισμό των δοκιμών ανέφερε: «Από σήμερα 21η Απριλίου, η Βόρεια Κορέα αναστέλλει τις πυρηνικές δοκιμές της και τις εκτοξεύσεις διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων», υπογράμμισε σε μήνυμά του ο Κιμ Γιονγκ Ουν εκτιμώντας ότι το πεδίο πυρηνικών δοκιμών «ολοκλήρωσε την αποστολή του», σύμφωνα με όσα μετέδωσε το κρατικό βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Η Βόρεια Κορέα «θα κλείσει το πεδίο πυρηνικών δοκιμών στο βόρειο τμήμα της χώρας για να αποδείξει τη δέσμευσή της στη διακοπή των πυρηνικών δοκιμών», συμπλήρωσε ο Κιμ, πάντα κατά το KCNA.

Η ανακοίνωση αυτή έγινε ενώ απομένει λιγότερο από μία εβδομάδα ως τη σύνοδο κορυφής του Κιμ Γιονγκ Ουν και του νοτιοκορεάτη προέδρου Μουν Τζε-ιν, την οποία θα ακολουθήσει στις αρχές Ιουνίου η ιστορική σύνοδος κορυφής του προέδρου της Βόρειας Κορέας και του προέδρου των ΗΠΑ.


Πηγή: https://www.protothema.gr/world/article/780962/trab-apehoume-polu-apo-ton-termatismo-tis-krisis-sti-voreia-korea/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.