Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

Το Ελληνικό η πρώτη επιλογή για τον Ολυμπιακό

Ολυμπιακός Ελληνικό

Οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος είναι αποφασισμένοι για αλλαγή έδρας του Ολυμπιακού μέσα στα επόμενα τρία χρόνια. Πρώτος και μοναδικός στόχος των "ερυθρόλευκων" οι εγκαταστάσεις του Ελληνικού.

Οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ είναι έτοιμοι να υλοποιήσουν την κίνηση που θα αλλάξει τα δεδομένα για την μπασκετική ομάδα του Ολυμπιακού. Σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr ήδη τα αδέρφια Αγγελόπουλοι έχουν πάρει τη θετική έγκριση από τους αρμόδιους φορείς και το κόκκινο επιτελείο έχει αρχίσει τα σχέδια επί χάρτου.
Το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας καθιερώθηκε ως έδρα του Ολυμπιακού από το 1991 έως και σήμερα και αποτέλεσε το γήπεδο των επιτυχιών για την ομάδα του Πειραιά.
Ωστόσο οι ισχυροί άνδρες της ΚΑΕ έχουν συνειδητοποιήσει ότι το πλήρωμα του χρόνου έχει φτάσει, με το γήπεδο του Ελληνικού να φαντάζει ο ιδανικότερος επόμενος προορισμός.
Στόχος των Γιώργου και Παναγιώτη Αγγελόπουλου είναι να δημιουργηθεί ένα υπερσύγχρονο γήπεδο 10.000 θέσεων, προκειμένου να είναι ένα από τα "στολίδια" της Ευρώπης. Ίσως και μεγαλύτερο αν αυτό είναι εφικτό, προκειμένου να μπορεί να φιλοξενήσει Final Four της EuroLeague. Διότι από τα υπάρχοντα κλειστά στην Ελλάδα, μόνο το ΟΑΚΑ πληροί τις προϋποθέσεις για να φιλοξενήσει την γιορτή του ευρωπαϊκού μπάσκετ σε διασυλλογικό επίπεδο.
Στον Ολυμπιακό θέλουν να προχωρήσουν τη διαδικασία για ιδιόκτητο γήπεδο, άλλωστε το ΣΕΦ θεωρείται από τους ίδιους τους οπαδούς της ομάδας αντί-μπασκετικό γήπεδο. Οι εξέδρες είναι μακριά από το παρκέ λόγω των κουλουάρ του στίβου και γι'αυτό δεν είναι η έδρα που ήταν παλιότερα το ΣΕΦ. Όταν με τις πτυσσόμενες ο κόσμος έφτανε πολύ πιο κοντά στο παρκέ.
Γενικά το ΣΕΦ έχει παλιώσει (κτίστηκε το 1985) και δεν μπορεί να γίνει το σύγχρονο κλειστό για να φιλοξενεί μία από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Γι αυτό και υπάρχει εδώ και 10 χρόνια η σκέψη για αλλαγή έδρας, με το Ελληνικό να μοιάζει πλέον ως η ιδανική λύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.