Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

Μέι προς υπουργούς: Μαζευτείτε και ασχοληθείτε με τη δουλειά σας

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι σκοπεύει να καλέσει τα μέλη της κυβέρνησής της να παραμείνουν "επικεντρωμένα" στο έργο τους, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπός της, μετά τις διαρροές στον Τύπο που δίνουν την εντύπωση μιας διχασμένης κυβέρνησης, ιδίως στο ζήτημα του Brexit.
 
Η συντηρητική πρωθυπουργός είδε να αποδυναμώνεται σημαντικά η εξουσία της μετά τις βουλευτικές εκλογές της 8ης Ιουνίου, όταν έχασε την απόλυτη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο. Έκτοτε, οι βρετανικές εφημερίδες δημοσιεύουν σχεδόν σε καθημερινή βάση άρθρα σχετικά με τις διαφωνίες στους κόλπους της κυβέρνησης.
 
Οι υπουργοί "πρέπει να συζητούν ιδιωτικά την πολιτική της κυβέρνησης και η πρωθυπουργός θα το υπενθυμίσει αύριο (σ.σ. Τρίτη) στους συναδέλφους της, στο υπουργικό συμβούλιο", είπε ο εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι απλώς θα τους επισημάνει τις ευθύνες τους. 
 
"Οι υπουργοί της κυβέρνησης πρέπει να επικεντρωθούν στη συνέχιση της δουλειάς τους", τόνισε εξάλλου ο εκπρόσωπος, λίγη ώρα αφότου ξεκίνησε στις Βρυξέλλες ένας νέος κύκλος διαπραγματεύσεων για την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
 
Τις τελευταίες ημέρες οι βρετανικές εφημερίδες αναφέρονται εκτενώς στον "πόλεμο" μεταξύ μιας χούφτας υπουργών που στοχεύουν να διαδεχτούν τη Μέι, αλλά και στις επικρίσεις σε βάρος του υπουργού Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ. 
 
Ο τελευταίος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC, είπε σχολιάζοντας την κριτική που του ασκείται ότι "σε πολλά θέματα θα ήταν χρήσιμο οι συνάδελφοί μου, όλοι εμείς, να επικεντρωνόμαστε στη δουλειά που έχουμε να κάνουμε".
 
Σήμερα, η συντηρητική εφημερίδα The Daily Telegraph επικαλείται δηλώσεις ενός μη κατονομαζόμενου μέλους της κυβέρνησης που κατηγορεί τον Χάμοντ ότι επιδιώκει την "αποτυχία" του Brexit.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.