Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

ΠτΔ: Η ΕΕ οφείλει να υπερασπισθεί το μέλλον και την προοπτική της ανθρωπότητας

paulopoulos-
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση, οφείλει να διαδραματίσει πλανητικό ρόλο, προκειμένου να υπερασπισθεί το μέλλον και την προοπτική ολόκληρης της ανθρωπότητας», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη διάρκεια της αντιφώνησής του προς τον δήμαρχο Κορινθίων Αλέξανδρο Πνευματικό, στην τελετή αναγόρευσης του κ. Παυλόπουλου σε επίτιμο δημότη, που έγινε απόψε στο δημοτικό θέατρο της πόλης, «Θωμάς Θωμαΐδης».
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος επισκέπτεται την Κόρινθο με αφορμή την έναρξη των θρησκευτικών εκδηλώσεων για τον αυριανό εορτασμό του πολιούχου Αποστόλου Παύλου, αναφέρθηκε στο κήρυγμά του λέγοντας «έχει τεράστια σημασία το κήρυγμα του Αποστόλου Παύλου για τον σύγχρονο Ευρωπαϊκό πολιτισμό».
Όπως σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος, «ο Απόστολος Παύλος υπήρξε η πηγή από την οποία "ανάβλυσε", στη βάση του Ευαγγελίου, η χριστιανική διδασκαλία», προσθέτοντας ότι «μέσω αυτού, οι αλήθειες του Ευαγγελίου μεταφυτεύθηκαν από την Παλαιστίνη στον ελληνικό κόσμο και ύστερα, μέσα από τον δίαυλο του Βυζαντίου, στην Ευρώπη».


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.