Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Με οριακή άνοδο έκλεισε η Wall - Νέο ενδοσυνεδριακό υψηλό για τον Nasdaq

Ανοδικά έκλεισαν οι αμερικανικοί δείκτες την Πέμπτη, με τον τεχνολογικό Nasdaq να καταγράφει νέο ενδοσυνεδριακό υψηλό, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένο το «βλέμμα» στα εταιρικά αποτελέσματα.
Ύστερα από εναλλαγές προσήμων, ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,03% στις 20.981 μονάδες. Ο S&P 500 έκλεισε με οριακή άνοδο 0,06% στις 2.388 μονάδες. Οι ενεργειακές μετοχές κατέγραψαν τη μεγαλύτερη πτώση στον δείκτη λόγω της πτώσης των τιμών πετρελαίου (2%). Ο Nasdaq έκλεισε με άνοδο 0,4% στις 6.048 μονάδες, με τις μετοχές των Comcast, PayPal και Amazon.com να καταγράφουν τη μεγαλύτερη άνοδο.
Η Comcast ανακοίνωσε καλύτερα των αναμενόμενων αποτελεσμάτων τριμήνου, με αύξηση 53 σεντς στην κερδοφορία ανά μετοχή. Η μετοχή της κατέγραψε «άλμα» 4%.
Alphabet, Amazon.com, Intel, Microsoft και Starbucks αναμένεται να ανακοινώσουν αποτελέσματα μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης.
«Μπορεί η πολιτική του Τραμπ να "κλέβει τα φώτα" στην αγορά, όμως, τα εταιρικά αποτελέσματα έχουν ακόμα σημαντικό αντίκτυπο και μάλιστα δείχνουν να είναι ιδιαιτέρως καλά» σχολιάζει ο Τζέι Τζέι Κίναχαν, επικεφαλής αναλυτής στην TD Ameritrade.
Στο «μέτωπο» των μακροοικονομικών στοιχείων, οι παραγγελίες διαρκών αγαθών ενισχύθηκαν λιγότερο από το αναμενόμενο τον Μάρτιο, κατά 0,7%, ενώ οι αιτήσεις για τα επιδόματα εργασίας την προηγούμενη εβδομάδα αυξήθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο, στις 257.000 μονάδες.
Πτωτικά κινούνται οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων. Το ευρώ κινείται κάτω από το $1,090.
Ο δείκτης φόβου VIX κινήθηκε χαμηλότερα στις 10,77 μονάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.