Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Επίθεση τζιχαντιστών στο Παρίσι με δύο νεκρούς

Επίθεση τζιχαντιστών στο Παρίσι με δύο νεκρούς

Νεκροί ένας αστυνομικός και ένας δράστης που ήταν γνωστός στις Αρχές - Μάχη για τη ζωή του δίνει δεύτερος αστυνομικός - Το Ισλαμικό Κράτος αναλαμβάνει την ευθύνη - Τρόμος στο παρά 5' των γαλλικών προεδρικών εκλογών 

Τζιχαντιστές του Ισλαμικού κράτους βρίσκονται πίσω από την αιματηρή επίθεση με στόχο αστυνομικούς στο Παρίσι, καθώς ανέλαβαν την ευθύνη μέσω του πρακτορείου Amaq. Μάλιστα, έκαναν γνωστό ότι ο ένας δράστης λέγεται Αμπού Γιουσίφ και είναι από το Βέλγιο. Ο απολογισμός της επίθεσης είναι ένας αστυνομικός νεκρός και δύο σοβαρά τραυματισμένοι. Νεκρός είναι και ο ένοπλος που άνοιξε πυρ εναντίον τους με καλάσνικοφ στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων, το βράδυ της Πέμπτης.

Μάλιστα, ο ένας εκ των τραυματιών αστυνομικών είναι βαρύτατα τραυματισμένος: Πριν από λίγο ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών διευκρίνισε ότι δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, διαψεύδοντας την πληροφορία που είχε αναρτήσει στο twitter η Ενωση των Γάλλων αστυνομικών, σύμφωνα με την οποία είχε υποκύψει στα τραύματά του.

Στο μεταξύ, η Daily Mirror δημοσιοποίησε ένα βίντεο-ντοκουμέντο στο οποίο φαίνεται ένα αυτοκίνητο σταματημένο δίπλα στο αστυνομικό βαν και τους αστυνομικούς να απαντούν στα πυρά του τζιχαντιστή δράστη.






Περισσότερα στο http://www.protothema.gr/world/article/672827/purovolismoi-sto-parisi-enas-astunomikos-nekros-kai-enas-traumatias/


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.