Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Μητσοτάκης για Τσίπρα: Ανεύθυνος, αδίστακτος, δημαγωγός - Δεν δικαιούται να βγάζει γλώσσα


«Είναι τουλάχιστον προκλητικό να μας συκοφαντεί με αθλιότητες, που μόνο αυτός τολμά να εκστομεί, ο κύριος Τσίπρας. Ο άνθρωπος που ως αρχηγός της αντιπολίτευσης, θυμίζω, ότι καλούσε τον κόσμο να μην πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ γιατί θα τον καταργούσε, που έλεγε στους οφειλέτες του Δημοσίου να μην ενταχθούν στο πρόγραμμα με τις 100 δόσεις γιατί θα έφερνε Σισάχθεια, που αβάνταρε όλα τα κινήματα του “Δεν πληρώνω” και έστελνε επιστολές στους δανειστές ότι δεν θα αναγνωρίσει καμία συμφωνία μαζί τους υπονομεύοντας τις προσπάθειες της τότε κυβέρνησης».

Σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας απευθυνόμενος στους τομεάρχες του κόμματος. «Ο πιο ανεύθυνος, αδίστακτος δημαγωγός που έχει γνωρίσει η χώρα δεν δικαιούται να βγάζει γλώσσα από πάνω. Η Νέα Δημοκρατία μαθήματα πατριωτισμού και εθνικού καθήκοντος δεν δέχεται από κανέναν, πόσο μάλλον από τον κύριο Τσίπρα» ανέφερε, μεταξύ άλλων, και ξεκαθάρισε ότι «η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να ψηφίσει το δημοσιονομικό πακέτο μέτρων που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση.

Τα μέτρα αυτά είναι το κόστος της κωλυσιεργίας και της ανικανότητας της κυβέρνησης. Πριν από λίγους μήνες κανείς δεν τα ζητούσε και σε λίγους μήνες θα ζητούν περισσότερα. Ούτε μέτρα, λοιπόν, ούτε αντίμετρα. Δεν θα γίνουμε δεκανίκι του κυρίου Τσίπρα».

O πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έστειλε το μήνυμα ότι «Στεκόμαστε εμφατικά απέναντι σε όποιον διακινεί σενάρια επιστροφής στη δραχμή, εντός και εκτός Ελλάδος. Η Ελλάδα ήταν, είναι και θα παραμείνει στον σκληρό πυρήνα, στην πρώτη ταχύτητα της Ευρωπαϊκής ενοποίησης.

Όπου και αν βρεθούμε λέμε αυτά τα δύο πράγματα. Να τελειώνει κάθε κουβέντα για το Grexit και να δοθεί δημοσιονομικός χώρος στην Ελλάδα. Αυτά είπα στο πρόσφατο ταξίδι μου στην Γερμανία. Αυτά λέω στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Αυτά λέμε ως παράταξη, εντός και εκτός της χώρας».



Μητσοτάκης: Και να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, η χώρα θα σέρνεται

Στην ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε δικαιωμένος για τις θέσεις που έχει εκφράσει, τονίζοντας πως στόχος των στελεχών δεν θα πρέπει να είναι αρεστοί στον κ. Τσίπρα, «αλλά χρήσιμοι στον ελληνικό λαό και την πατρίδα μας».

«Όποιος δεν μπορεί, ή δεν θέλει να ακολουθήσει, ή νιώθει ότι πρέπει να συμβιβαστεί με τη σημερινή τυχοδιωκτική ομάδα που κυβερνά τη χώρα, θα μείνει πίσω. Είμαι βέβαιος όμως ότι τη μάχη αυτή θα τη δώσουμε όλοι μαζί. Είμαι βέβαιος ότι όλα τα στελέχη της παράταξης έχουν πλήρη συναίσθηση της πραγματικότητας και όλοι θα συμπορευθούν στον αγώνα για μεγάλη πολιτική αλλαγή» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.



Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η κυβέρνηση είναι σε προφανή αντίθεση με τη μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων και προκαλεί με την ανικανότητα, την ανευθυνότητα και ταυτόχρονα την αλαζονεία της και το πάθος της εξουσίας, για την ίδια την εξουσία. «Βλέπουμε πρωτοφανή φαινόμενα: Κομματικό αίσχος και διάλυση στον χώρο της δημόσιας υγείας, διαρκείς πειραματισμοί στην παιδεία, ανικανότητα, ιδεοληψίες στην ασφάλεια και ανοχή στην ανομία, απόπειρες μονιμοποίησης συμβασιούχων, χαράτσια για τους δασικούς χάρτες, τεράστια προβλήματα στις συντάξεις, αντιπαραθέσεις υπουργών για τα εξοπλιστικά» είπε, θυμίζοντας πως η ΝΔ από την πρώτη στιγμή είχε αναγνωρίσει ότι η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης θα έχει μεγάλο κόστος.

Ο πρόεδρος της ΝΔ εμφανίστηκε δικαιωμένος και για το γεγονός ότι ζητεί εκλογές. «Τον περασμένο Απρίλιο προτάξαμε ως Νέα Δημοκρατία το αίτημα για εκλογές και για μια μεγάλη πολιτική αλλαγή. Οι εξελίξεις μάς δικαίωσαν. Και δεν αναφέρομαι στη δημοσκοπική ενίσχυση της Νέας Δημοκρατίας αλλά στην βαθιά πεποίθηση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού ότι όσο μένει αυτή η κυβέρνηση τόσο μεγαλύτερη ζημιά γίνεται στην πατρίδα μας. Το αίτημα για εκλογές δεν συνδέεται με την πορεία της αξιολόγησης.

Ο κ. Τσίπρας και η παρέα του δεν μπορούν να οδηγήσουν την Ελλάδα στην έξοδο από την κρίση. Και να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, η χώρα θα σέρνεται. Και το τέταρτο μνημόνιο θα επικρέμεται ως απειλή. Δεν είμαστε εμείς που βιαζόμαστε, η κατάσταση στη χώρα είναι τέτοια που δεν επιτρέπει ολιγωρία» υποστήριξε, για να προσθέσει πως βρισκόμαστε μπροστά στο παράδοξο, από τη μία όλοι να αναγνωρίζουν ότι ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να υλοποιήσει την τολμηρή πολιτική αλλαγών που χρειάζεται η Ελλάδα και από την άλλη κάποιοι να πιστεύουν ότι είναι καλύτερο να τον αφήσουμε να κάνει τη «δύσκολη δουλειά» για να έρθουμε εμείς ως «λευκοί ιππότες» να οδηγήσουμε τη χώρα στο δρόμο της ανάπτυξης.

«Λυπάμαι αλλά αυτό δεν θα συνιστούσε στάση εθνικής ευθύνης. Και μια τέτοια προσέγγιση δεν ταιριάζει στην ιστορία της μεγάλης μας παράταξης, σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, επαναλαμβάνοντας ότι ο κ . Τσίπρας δεν μπορεί να οδηγήσει τη χώρα μπροστά. Γι' αυτό και η πολιτική αλλαγή είναι αναγκαία προϋπόθεση για μια μεγάλη φυγή προς τα εμπρός. Ο χρόνος μπορεί να δουλεύει υπέρ της Νέας Δημοκρατίας, αλλά δουλεύει ταυτόχρονα εις βάρος της χώρας. Εμείς δεν θα φοβηθούμε να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Ξέρουμε ότι ο δρόμος είναι δύσκολος. Έχουμε όμως εμπιστοσύνη στο σχέδιό μας, στις δυνατότητές μας, στα στελέχη μας, παλιά και νέα. Τα εκατοντάδες χιλιάδες στελέχη και φίλοι της παράταξης που είναι μαζί μας, θα νιώθουν την περηφάνια ύστερα από μερικά χρόνια ότι έβαλαν ένα λιθαράκι στην αναγέννηση της Ελλάδας σε δύσκολες στιγμές» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Τα πανηγύρια της 20ής Φεβρουαρίου αποδείχθηκαν ψεύτικα και αποτελούν εμπαιγμό του ελληνικού λαού»

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε για ακόμη μια φορά την κυβέρνηση ότι οδηγεί τη χώρα σε ένα τέταρτο μνημόνιο από την πίσω πόρτα. «Τα πανηγύρια της 20ής Φεβρουαρίου αποδείχθηκαν ψεύτικα και αποτελούν εμπαιγμό του ελληνικού λαού. Η καθυστέρηση έχει δραματικές επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και εξήγησε:

«Εκροή καταθέσεων, επιδείνωση του οικονομικού κλίματος και αβεβαιότητα έχουν επιστρέψει για τα καλά, με ευθύνη της κυβέρνησης. Ο λογαριασμός της ανικανότητας και της ιδεοληψίας του κ. Τσίπρα είναι βαρύς. Η αδυναμία της κυβέρνησης να υλοποιήσει ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, μείωσε την αξιοπιστία της χώρας.

Το αποτέλεσμα είναι υπερβολικά πρόσθετα μέτρα που ξεπερνούν τον ορίζοντα υλοποίησης του τρίτου προγράμματος. Κάθε μέρα που περνά η προσπάθεια για δανεισμό από τις αγορές προκειμένου η χώρα να εξασφαλίσει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες δυσκολεύει. Αν αυτό δεν επιτευχθεί, θα οδηγηθούμε σε ένα τέταρτο μνημόνιο από την πίσω πόρτα χωρίς να έχει εξασφαλιστεί καν πρόσθετη χρηματοδότηση».



http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=584540&catID=1

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.