Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Ε. Βενιζέλος στο Ρόιτερς: ''Η Ελλάδα σκοπεύει να επιστρέψει στις αγορές το 2014''

Ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, παραχώρησε συνέντευξη στο πρακτορείο Ρόιτερς
και μεταξύ άλλων τόνισε πως με τη βοήθεια των εταίρων της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και με ανανεωμένη αποφασιστικότητα, η Ελλάδα θα ανακτήσει το συντομότερο δυνατόν την οικονομική κυριαρχία της και σκοπεύει να επιστρέψει στις αγορές το 2014.
Στη συνέχεια σημείωσε ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει επειδή αυτό είναι ζωτικής σημασίας, όχι μόνο για την ίδια, αλλά και για τη σταθερότητα ολόκληρης της ευρωζώνης και της παγκόσμιας οικονομίας. Όπως είπε, τα καλά νέα για την ελληνική οικονομία έρχονται από τον τομέα του τουρισμού καθώς τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι τώρα από το υπουργείο Τουρισμού και την Τράπεζα της Ελλάδας είναι "ενθαρρυντικά" και δείχνουν αύξηση των εσόδων κατά 10%.

Αναφερόμενος στα πρόσφατα σχόλια του προέδρου του Γιούρογκρουπ Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ ο οποίος φέρεται να δήλωσε ότι "η κυριαρχία των Ελλήνων θα μειωθεί δραστικά", ο κ. Βενιζέλος τον χαρακτήρισε "μεγάλο Φιλέλληνα" ο οποίος αναμφίβολα θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα και την ευρωζώνη να ξεπεράσουν τα προβλήματα και κυρίως να αποφύγουν τους συστημικούς κινδύνους.

Διαβάστε περισσότερα στο www.protothema.gr / Οικονομία 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.